• Hyvän kouluruoan tapahtumaviikko
  • Järkipalaa-käsikirja
  • Yläkoululaisten ravitsemus ja hyvinvointi
  • Makukoulu
  • Sapere-menetelmä päivähoidon ravitsemuskasvatuksen tukena
  • Asiakaslähtöisen kouluruokailumallin kehittäminen
  • Välipala-automaattikokeilu
  • Lapsiin ja nuoriin kohdistuneet ravitsemushankkeet
  • Hyvä välipala
  • Yhteistyössä

Järkipalaa-käsikirja

Järkipalaa-käsikirjaan on koottu parhaita toimintatapoja kouluaikaisen ruokailun kehittämiseen sekä innostavia, uudenlaisia ravitsemuskasvatusmateriaaleja opetustyöhön.

Käsikirja on opas koulun ruokailuympäriston kehittämiseen ja ravitsemuskasvatukseen.

Materiaalien avulla rehtori, opettajat, terveydenhoitajat ja kouluravintolan henkilökunta voivat tehdä terveellisiin valintoihin kannustavia muutoksia koulunsa ruokailuympäristöön ja kouluaikaiseen ruokailuun.

Lisäksi opettajat ja terveydenhoitajat voivat hyödyntää käsikirjasta löytyviä opetus- ja ravitsemuskasvatusmateriaaleja työssään. Käsikirja tarjoaa myös valmiita työkaluja vanhempainiltoihin koulun ja ruokapalvelun käyttöön.

Käsikirjassa on viisi osiota:

  • Aikuiset luovat ruokailuympäristön
  • Kouluruoka ja vanhempainilta
  • Järkipalaa-opetuskuvat
  • Makukoulu
  • Toimintapaja

Järkipalaa-käsikirja on jaettu valmiiksi osiin näille sivuille. Kuhunkin osioon liittyvät esitysaineistot löytyvät osion omalta sivulta. Alta löydät käsikirjan ilman liitteitä.